Детска къща Монтесори

София, ул. Яна Язова 6
0884032852
Продукти Услуги    

Описание на дейността на Детска къща Монтесори

Детска къща Монтесори










Детска къща Монтесори помага на децата да разкрият истинските си заложби в свят от безкрайни възможности.






Ние осигуряваме любяща, красива, специално подготвена и стимулираща Монтесори среда, която подпомага развитието на децата според техните индивидуални и естествени възможности; среда, където децата с истинска радост извършват активности, които имат цел и са спонтанно избрани.
Ние уважаваме всяко дете и създаваме условия за развитие на неговата самостоятелност, уважение към себе си, другите и околната среда.

Ние вярваме, че всяко дете в развитието си е водено от своите нужди, наклонности и специални дарби - попиващият ум (absorbent mind) и сетивните периоди (sensitive periods).






Д-р Мария Монтесори вярва, че децата се раждат с невероятни способности за учене и вътрешно желание да изследват, откриват и научават за света около себе си.

Чрез наблюдение на децата тя създава цялостен образователен метод, основан на човешките наклонности и предназначен да помага на всяко дете да достигне максимума на своите възмножности във всички сфери на живота.




Между 3 – 6 годишна възраст детето изпитва необходимост да се ориентира, да класифицира фактите и чрез работа с ръцете си да развива своята интелигентност, концентрация и осъзнатост. Чрез дейност и занимания детето усъвършенства своите познания, воля и памет като превръща в осъзнато, онова, което е било несъзнавано до неговата 3-та година. Ученето е забавно и без усилие.
Детето, подготвената среда и подготвеният обучаващ са основополагащите елементи в учебната стая на Монтесори.
В Монтесори средата децата имат свободата да:

а. да избират къде, за колко време и с кой материал да работят

б. да повтарят работата с един материал

в. да се движат

г. да общуват







Свободата допринасят за т.нар. цикъл на работа (занимание). Цикъл на работа означава, че всяка започната дейсност има начало (взимането на материала от рафта и подготовката му за работа), среда (същинската част, когато се осъществява дейността/работата) и край (когато работата приключи и материала бива върнат на своето място, готов за работа на следващото дете).





ПРОГРАМА 3 - 6 ГОДИНИ














Програмата на Детска къща Монтесори и учебната стая за 3-6 годишна възраст са организирани в няколко образователни области - практически живот, сетивни упражнения, езикови упражнения, математика, изкуства и физическо развитие, градинарство. Те спомагат за изграждане на самостоятелност, концентрация, воля и умения за общуване.





ЯСЛА 1.4 - 2.5 / 3Г.











Групата на прохождащите деца (The Toddler Class) предоставя на деца от 16 месеца до 2.5/ 3 годишна възраст възможност за себеразвитие и утвърждаване в любяща атмосфера на уважение и подкрепа. Учебната стая е съобразена със социалните, физическите, емоционалните и психологическите нужди на децата на тази възраст.
Децата изпълняват индивидуални и групови активности. Всичко в подговената среда е съобразено с ръста на децата и е безопасно и естетически привлекателно за тях.
Заниманията са в областите: практически живот, език, сетивни активности, приложни изкуства, музика, физически упражнения .








Монтесори уикенд









Разработихме Монтесори уикенд, за да помогнем на децата, които не могат да посещават нашата полудневна и целодневна програма да получат опит и възможност да работят в автентична Монтесори среда.






Датите на провеждане се обявяват предварително. Заниманията са с продължителност 3 часа. Групите се състоят от 5 до 7 деца. Записването и предварителното заплащане са препоръчителни, за да запазите място за детето си на избраната дата.
Важно е да се разбере, че Монтесори уикенд е образователна програма, а не тричасово гледане на деца. Въпреки че посещението на Монтесори уикенд не би довело до резултатите, които постигаме с нашите полудневни и целодневни програми, развитието на самостоятелност, воля и чувство на ред у детето ще бъдат окуражавани.
Монтесори Уикенд се препоръчва и за деца, на които им предстои да започнат да посещават нашите полудневни и целодневни програми. Заниманията биха им помогнали да се адаптират и ориентират в учебната среда, да започнат да изграждат връзка с преподавателите и другите деца.






Монтесори у дома















За да подкрепим детето си в опита му да открие своето място и принадлежност, както и да изгради себе си през първите шест години на развитие, нашият дом трябва да бъде организиран по функционален и приветлив за детето начин. Тази програма има за цел да помогне на родителите в разбирането на Монтесори философията, както и в подреждането на дома според Монтесори принципите, осигурявайки на детето самостоятелност и възможност да участва пълноценно в ежедневния живот на семейството.
Свържете се с нас и се радвайте на резултатите от взаимната ни работа!








Семинари за родители










Ние вярваме, че най-добрите резултати в обучението са възможни единствено при наличието на сътрудничество между родителите и Детска къща Монтесори.
Тези семинари имат за цел да помогнат на родителите да разберат Монтесори философията и принципи. Те позволяват да осигурим приемственост и постоянство между нашата работа в учебната среда и домашния живот.
Участието на семинарите е безплатно за родители, чиито деца посещават Детска къща Монтесори. Ако искате да участвате, но детето Ви не е наш ученик, трябва да заявите желанието си и да заплатите такса участие.

Очакваме да се срещнем с Вас и заедно да открием Монтесори чудесата!
Профилът на Детска къща Монтесори е регистриран на адрес в София, ул. Яна Язова 6. Може да сте попаднали тук като сте изписали името с латински букви, като например detska kashta montesori . Можете да се свържете с Детска къща Монтесори по телефон или на място или да им изпратите запитване от тук. Ако мислите, че профила на Детска къща Монтесори е неактуален или фалшив, моля свържете се с нас.